En timme prakademi

– en digital lunch i gränslandet mellan forskning och praktik

Denna seminarieserie fokuserar på de begrepp, berättelser och idéer som används i arbetet med att planera, bygga och förvalta stadsdelar och fastigheter. Formen varierar: ibland kretsar det kring ett forskningsresultat, ibland är det ett praktiskt projekt som diskuteras.  Sammanhanget är konstruktivt med en kritisk närhet snarare än -distans. Prakademin är gränslandet i vilket vi möts för att bidra till en klokare och mer framåtlutad samhällsbyggnadssektor - med utgångspunkt i organisation och ledarskap!

Seminarierna är återkommande - varannan onsdag kl. 12-13.

Prenumerera på våra inbjudningar genom att klicka på knappen högst upp på sidan – då får du en inbjudan med zoom-länk inför varje tillfälle!

Frågor? Kontakta Joakim Forsemalm!
070-686 54 19
joakim.forsemalm@cmb-chalmers.se


Kommande program

Onsdag 8/11

Att göra komplexiteten greppbar! 

Som om det inte var nog med klimatutmaningen och "digitaliseringsresan" så har vi det senaste året sett krig i Europa, AI som både kan göra oss stor nytta och utgöra ett hot mot vår existens. Hur bygger man en resilient organisation för att  att hantera allt detta och kanske lite till - och samtidigt kunna leverera god stadsbyggnad, hus med nollutsläpp och som människor ska trivas i? Pia Andersson, universitetslektor i psykologi vid Jönköpings högskola pratar om organiseringens byggställningar och behovet av reflexiv praktik i polykrisens tid

Länk till seminariet: https://chalmers.zoom.us/j/69725817172


Onsdag 6/12

Guldhusvinnaren 2023 - min väg till framgång

Lyssna till årets vinnare av Guldhuset, priset för unga ledare inom samhällsbyggnadssektorn - Julia Engberg, studiochef på Liljewall arkitekter i Göteborg. Hur blir man en prisvinnande ledare? Julia berättar om sin resa till Guldhuset och beskriver sin ledarskapsfilosofi under denna sista prakademiska timme för året!

Länk till seminariet: https://chalmers.zoom.us/j/69652762169