Länsstyrelsens roll för ett effektivt och hållbart samhällsbyggande

Publicerad den 21 juni 2018

Vid vårens sista Bygglunch gästades CMB av Anders Danielsson, landshövding i Västra Götalands län. Att ha en tidig dialog i processerna och skapa förståelse för olika aktörers roller och förutsättningar är grunden i hans arbete.

Läs mer

Ledare: Har dina kommunikatörer rätt uppdrag?

Publicerad den 15 juni 2018

Jag tillhör den generation kommunikatörer som inledde sin karriär med att förklara för potentiella arbetsgivare vad en informatör är och sedan övertyga dem om att de behövde anställa oss. Väl inne i arbetslivet fick vi kämpa för att bevisa att vår avdelning kunde bidra med mycket mer än ”paketering” av andras färdiga material i broschyrer och presentationer…

Läs mer

Sommartider

Publicerad den 15 juni 2018

Snart är det dags för lite ledighet även för oss på sekretariatet. Den 13 juli går siste man på ledighet. Den 6 augusti är vi sedan tillbaka igen och drar igång höstens alla spännande aktiviteter.

Läs mer

Och så var det där med GDPR…

Publicerad den 15 juni 2018

Även vi har naturligtvis uppdaterat vår hantering av era personuppgifter enligt den nya lag som trädde i kraft i maj. Här finns en länk till vår integritetspolicy.

Läs mer

CMB Master Thesis Award 2018

Publicerad den 15 juni 2018

CMB Master Thesis Award delas ut till årets bästa examensarbeten inom ämnet Construcion Management. Läs här vilka stipendierna på sammanlagt 30 000 kr gick till 2018.

Läs mer

”De som inte insett att vi tjänar på mångfald i allting vi gör borde tänka till”

Publicerad den 15 juni 2018

Filmintervju med Petter Bengtsson, Zynka BIM, som fick 2018 års Guldhus – CMB:s ledarskapsutmärkelse till unga framgångsrika ledare.

Läs mer

Metoo inspirerade mentorprogrammets avslutning

Publicerad den 15 juni 2018

Årets mentorprogram i CMB avslutades hos Göteborgs Byggmästareförening. Vid träffen gavs både adepter och mentorer möjlighet att ge feedback på programmet och hur det kan utvecklas till kommande år.

Läs mer

Välkomna Radar arkitektur

Publicerad den 14 juni 2018

När Radar arkitekter startades för 15 år sedan gjordes det utifrån utgångspunkten att man ville arbeta med en helhetssyn på samhällsbyggande snarare än med enskilda objekt. Efter tre år hade firman fem anställda med fyra olika utbildningar och erfarenheter.

Läs mer

Födelsedagskalas!

Publicerad den 14 juni 2018

CMB fyller 20 år. Det vill vi fira med ett kalas tillsammans med alla er som på olika sätt är engagerade i CMB:s arbete. Preliminär dag och tid är den 11 oktober, kl 15.00-20.00.

Läs mer

Ny forskning

Publicerad den 14 juni 2018

Två nya forskningsprojekt har under våren beviljats medel från CMB. Ett om strategisk fastighetsförvaltning och ett om flyttmönster vid renovering.

Läs mer