Sugen på en forskarkarriär?

Publicerad den 11 december 2017

Just nu finns två doktorandtjänster inom samhällsbyggnad utannonserade på Chalmers webb. Den ena är på avdelningen Contruction Management och den andra på Teknikens ekonomi och organisation.

Länkar till tjänsterna

Traineeprogrammet i ropet!

Publicerad den 8 december 2017

Saxat ur Fastighetsjobb: ”I Göteborg går ett unikt initiativ in på sin femte omgång. Sedan 2014 utbildas framtidens samhällsbyggare i CMB:s och Göteborgsregionens kommunförbunds traineeprogram där samhällsnytta och näringsliv samarbetar. Ett tydligt framgångsrecept för bättre samverkan, enligt projektledare Lena Sjöstrand”

Läs artikeln här

Utveckla BIM genom ledarskap

Publicerad den 5 december 2017

Att kombinera frukostseminarium med eftersnack som CMB – i samarbete med BIM Alliance – testade nu i december visade sig vara ett vinnande koncept. Det inledande seminariet var fullbokat och av 120 personer hade över 80 anmält sig även till eftersnacket.

Presentationer med mera

Lena Sjöstrand ny projektledare för traineeprogrammet

Publicerad den 4 december 2017

”Att få fortsätta förvalta men också utveckla programmet tillsammans med alla de medverkande organisationerna ser jag mycket fram emot. Jag har de senaste åren arbetet med fokus på strategisk kompetensförsörjning i olika former så detta erbjuder en ny dimension för mig.”

Läs mer

CMB rekommenderar industridoktorandtjänst

Publicerad den 28 november 2017

Framtiden Byggutveckling rekryterar nu en industridoktorand inom området industriellt byggande. Det görs i samarbete med Luleå tekniska universitet, en av de mest framstående aktörerna inom området i världen.

Info och länk till annons

Nytt avtal i hamn mellan CMB och Chalmers

Publicerad den 27 november 2017

Alla som medverkade på Strategidagen den 22 november fick vara med om ett historiskt ögonblick. Som en symbol för att ett nytt avtal mellan CMB:s företag och Chalmers nu är i hamn lämnade CMB:s ordförande Kicki Björklund över 5 miljoner kronor till Chalmers rektor Stefan Bengtsson.

Vad innebär det här?

Studenter vill bli Framtidens samhällsbyggare

Publicerad den 27 november 2017

Traineerna i Framtidens Samhällsbyggares monter hade fullt upp på VARM-dagen i november. Många Chalmersstudenter hade hört talas om programmet och ville veta mer. Andra fick upp ögonen för programmet för första gången och ställde frågor om anställningsform, vilka företag som erbjuder plats i nästa omgång och så vidare.

Mer info och bilder från VARM

Lyckad Strategidag om innovation till praktisk nytta

Publicerad den 27 november 2017

Behovet och engagemanget hos deltagarna på CMB:s Strategidag gick inte att ta miste på då 100 personer från akademi och företag samlades för att diskutera hur man tar innovation till praktisk nytta  – på riktigt.

Se bilder och presentationer

Ny i studentrådet: Linnea Lundblad

Publicerad den 16 november 2017

”Jag ser arbetet i studentrådet  som en lärorik uppgift, där jag får en inblick i aktuella diskussioner inom branschen.”

Här finns det mer om studenterna...

Träffa traineerna på VARM

Publicerad den 16 november 2017

Nyfiken på traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare? Under arbetsmarknadsdagen VARM på Chalmers den 21 november har du chansen att prata med några av de traineer som går programmet just nu. Vi kommer att ha monter på mässområde två.

Läs mer