Att leda stora komplexa projekt i stadsmiljö

Publicerad den 6 juli 2017

Missade du Bygglunchen om ledningsutmaningarna i några av Västsvenska paketets megaprojekt i Göteborg tidigare i vår? Här kan du läsa ett referat och ladda ner presentationerna.

Läs mer

Filmer från Ledarskapsdagen 2017

Publicerad den 5 juli 2017

Så här strax innan semesterledigheten tänkte vi att ni kanske vill följa med oss tillbaka till en av höjdpunkterna från våren – Ledarskapsdagen 2017.  Se intervjun med Guldhusvinnaren och hör vad några av våra besökare tyckte var bäst under dagen.

Se filmerna här

Vill du hjälpa en framtida ledare in i branschen?

Publicerad den 4 juli 2017

Nu är anmälan till CMB:s populära mentorprogram öppen. Programmet där en erfaren ledare från något av CMB:s företag under ett år agerar mentor för en sistaårsstudent på masterprogrammet DCPM startar upp i oktober. Skicka gärna in din anmälan redan idag, så glöms det inte bort när allt drar igång i höst igen!

Här finns info om programmet

Tycke uppstod i BIM-gruppen

Publicerad den 3 juli 2017

De träffades i CMB:s BIM-management grupp och nu inleder Symetri ett samarbete med Zynka BIM AB.
– CMB kan definitivt ta åt sig äran av att ha lagt grunden till detta samarbete genom att sammanföra mig och Petter Bengtsson, COO på Zynka BIM AB, säger Mats Persson, Director, Business Unit Project Services på Symetri.

Läs mer

Sysselsättningskrav i byggupphandling

Publicerad den 21 juni 2017

Sysselsättning som krav i byggupphandlingar har ökat stort i Sverige de senaste åren, i kölvattnet av den ökade byggtakten. Daniella Petersen, doktorand vid Teknikens ekonomi och organisation – Chalmers, berättade vid CMB:s Bygglunch i juni om sin forskning kring vilka effekter det får för företag och individer.

Läs mer

Nu tar CMB nästa steg

Publicerad den 20 juni 2017

Nu genomför CMB en satsning för att kunna finansiera forskning och innovation med 5 miljoner per år i fem år. Satsningen görs till professor Per Erik Josephsons minne. Bakgrunden är att styrelsen 2016 genomförde en strategisk översyn av CMB inför kommande år. Det konstaterades då att CMB har en unik position med vårt fokus på […]

Läs mer

Medlemsrabatt på kurs: Lean i samhällsbyggandet

Publicerad den 19 juni 2017

Chalmers professionells erbjuder CMB:s medlemsföretag rabatt på kursen Lean i samhällsbyggandet. Under kursen lär du dig hur du kan använda dig av Lean för att effektivisera byggandets processer. Lean är en verksamhetsfilosofi och ett strategiskt tänkande som omfattar verksamheten i enskilda företag, men också samarbetssituationer mellan företag.

Läs mer och anmäl dig här

Ledare: Använd er av kunskapen!

Publicerad den 15 juni 2017

CMB utgör en unik plattform för utveckling av samhällsbyggnadssektorn. Det konstateras när vi i styrelsen förra året gjorde en strategisk översyn av verksamheten. Som ny ordförande i CMB är det nu min och övriga styrelsens uppgift att förverkliga målet: CMB ska var samhällsbyggarnas främsta forum för management- och ledarskapsfrågor.

Läs mer

Nu tar vi nästa steg i CMB

Publicerad den 15 juni 2017

Nu genomför CMB en satsning för att kunna finansiera forskning och innovation med 5 miljoner per år i fem år. Satsningen görs till professor Per Erik Josephsons minne.

Läs mer

Hur når vi ut?

Publicerad den 15 juni 2017

Det är en av de grundläggande frågorna som CMB:s marknadsutskott ställer sig i sitt arbete med en ny marknadsplan. Den tidigare planen togs fram i samband med CMB:s stora utvecklingssatsning år 2013 och de aktiviteter som då prioriterades är nu genomförda.

Läs mer